“UNHATE” Vakfı’nın nefrete karşı mücadelesi sürüyor

23:43


Libya, Bağımsızlık Günü’nü Benetton’un dev güvercin heykeli ile kutluyor

United Colors of Benetton’un Kasım ayında kurduğu UNHATE Vakfı, dikkat çekici bir kampanyayla başlattığı projelerini, barışı ve umudu simgeleyen dev güvercin heykeliyle sürdürüyor. Vakıf, sıcak savaş bölgelerinden toplanan 22.000 boş mermi kovanından inşa edilen heykeli, ilk olarak Libya’ya gönderdi. Trablus Üniversitesi’nde öğrencilerin de desteğiyle kurulan 4 metre boyundaki heykelin açılışı, Libya’da 42 yıl aradan sonra 24 Aralık’ta ilk kez kutlanan Bağımsızlık Günü’nde, Kraliyet Sarayı’nın bahçesinde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Benetton Group SpA Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton, “Nefret kültürüyle mücadele etmek için kurduğumuz UNHATE Vakfı’nın, dünya halkları ve özellikle gençler tarafından hissedilen değişimin itici gücü olmasını arzu ediyoruz. 2010 yılından bu yana tüm dünyayı sarsan bir harekete dönüşen Arap Baharı’na adanmış ilk anıtlardan biri olma özelliğini taşıyan heykel, vakfın da ilk somut girişimi.” dedi.

Güvercin heykelinin yapımında kullanılan boş mermi kovanları; düşmanlığa ve savaşa son vermek isteyen çocuklardan, ayakta kalmaya çalışan hastanelerden, savaşta ölen gençlerin annelerinden ve işkence mağdurlarından toplanarak Benetton’a ulaştırıldı. Benetton’un iletişim ve araştırma merkezi Fabrica tarafından hazırlanan Colors dergisi, hem mermilerin toplanmasını koordine etti, hem de yaratılan yıkıma dikkat çekmek üzere savaş mağdurlarının öykülerine yer veren Colors With Love (Colors’tan Sevgilerle) başlıklı özel bir sayı hazırladı.



You Might Also Like

0 yorum

Subscribe