Nil kıyısından Boğaziçi’ne

18:09

Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nı konuk ediyor; Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın İstanbul’daki İzleri

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, siyasi tarihimizde olduğu kadar kültür, sanat ve bilim alanlarındaki öncü mesenlikleriyle dikkat çeken Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın, Mısır’dan İstanbul’a uzanan sıradışı öyküsüne ışık tutan bir sergiye ev sahipliği yapıyor; “Nil kıyısından Boğaziçi’ne Kavalalı Mehmet Ali Paşa Hanedanı’nın İstanbul’daki İzleri”.

Kısa sürede alanındaki öncü ve üretken kuruluşlardan biri haline gelen İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bu kez de Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde özel bir yeri olan Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’na akademik bir bakışla ışık tutuyor ve küratörlüğünü Prof. Dr. M. Baha Tanman’ın yaptığı resim, fotoğraf, siyasi belgeler ve objelerden oluşan ilginç bir sergi projesini hayata geçiriyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda 7 Aralık 2011 - 31 Mart 2012 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açık kalacak serginin 6 Aralık Salı 18:30’da gerçekleşecek Açılış Daveti’ne, Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın (Hıdiv Ailesi) üyeleri de katılacak.

www.iae.org.tr

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe