“Benim Hikâyem” sergisi SALT Beyoğlu’nda

11:50

SALT’ın Türkiye’nin modernizm serüvenini farklı yönleriyle ele almayı hedefleyen“Modern Denemeler” serisi, Hrair Sarkissian’ın “Benim Hikâyem”sergisiyle devam ediyor.
Serinin ikinci sergisi niteliğindeki “Benim Hikâyem”, SALT Beyoğlu’nda 1 Kasım–31 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sergi, sanatçının, 2010 yılında İstanbul’da yaptığı araştırma sırasında ziyaret ettiği yarı özel ve devlet kütüphaneleri ile arşivlerde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.


Fotoğraflarda; Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Kütüphaneleri, Atatürk Kitaplığı, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı ile Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi gibi kurumların tarih bölümleri belgeleniyor. İşler; raflara yığılmış ve nadiren açılıyor gibi görünen dosyaları, içinde bulunduğu karanlık ve ezici mekanların mevcut aydınlatmasında gösteriyor.


Ailesi 1915 yılında Doğu Anadolu’dan Suriye’ye kaçmak zorunda kalan Sarkissian, geçmişiyle, belgelediği dosya ve kitaplar arasında bir ilişki kuruyor. Sanatçıya miras kalan aile tarihinin teyit ya da inkar edilişini ifade eden fotoğraflar, aynı zamanda arşivlerin içerdiği bilginin karmaşıklığını da öne çıkarıyor.

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe