Farklı yerlerden klasik kahvehaneler

01:36

El Fishawy Kahvehanesi - Kahire
14. yüzyıldan kalma Khan el Khalili çarşısının labirente benzeyen kıvrımlarındaki bu dumanlı ve aynalı kahvehane yaklaşık iki yüzyıldır müşterilerini ağırlıyor. Bu sallanan pirinç tepsili masalar üzerinde kayısı aromalı bir nargile ve naneli çay.

  Central Kavehaz - Budapeşte 
Dünyanın en iyi kahvehanelerinden sayılan Budapeşte'deki Central Kavehaz, 20. yüzyılın başlarında ipadleri laptopları değil mürekkep kullanan ünlü yazarları masalarında konuk etmiş; örneğin, Jozsef Kiss, Mihály Babits ve şair Geza Gyóni. Buraya kitabınızı getirin bol köpüklü kapuçinonuzdan bir yudum alın ve cseresznyes joghurtos piskota'dan (yoğurtlu pandispanlı kirazlı bir tart) bir çatal alıp mekanın tadını çıkarın.

Antico Caffé Greco - Roma
 Mermer masalar, döşeme koltuklar, ceketli garsonlar... Caffé macchiato'nun molto delizioso olduğu bu kahvehanede, pek çok Roma seyahatçisi duraklamıştır. Peki ya başka kimler? Goethe, Byron, Berlioz, Dickens, Keats ve Mark Twain burada saatlerce vakit geçirmiş.

Café Central - Viyana
Viyana'daki bu merkez kahvehanesinde, Sigmund Freud, mimar Adolf Loos ve modernist şair Peter Altenberg, apfelstrudel ve bol kahveyle düşüncelere dalmış. 1876'da açılan kahvehane Linzer, Esterhazy ve Sacher torte gibi lezzetleri ikram etmeye devam ediyor.

Café Tortoni - Buenos Aires
1858'de açılan Arjantin'in en eski kahvehanesi Café Tortoni, Arjantin entellektüelliğini Paris estetiğiyle birleştiriyor. Café Tortoni, kendi topraklarındaki zarif kahvehaneleri özleyen bir Fransız tarafından açılmış. Amber renkli yüksek tavanlı salonlar, mermer masalar... Buenos Aires doğumlu yazar Jorge Luis Borges bu kahvehaneye sık sık gelirmiş; Albert Einstein burada alfajores (dulce de leche soslu kurabiyeler) yemiş.

Le Procope - Paris
Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Albert Camus'un ortak yönleri nelerdir? Üçü de La Rive Gauche'ın kahvehanelerinde kahve içmeyi çor severlermiş. Işık Şehrinin en eski kahvehanesi Le Procope, 1686'de kurulmuş. Duvarları Voltaire, Ben Franklin ve Victor Hugo'yu dinlemiş.

Le Procope - Paris
Kaynak: National Geographic

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe