19 Ağustos 2011 Cuma

Nitrojen Dondurma





Aslında Nitro dondurma yeni bir şey değil.
Ferran Adria ve Heston Blumenthal gibi özgün şeflerce uzun süredir yapılıyor. Ama Londra'daki Chin Chin'in laboratorists, haute-gastronomi dünyasının dışında ilk defa Avrupa'da nitro dondurmayı sundular.


Chin Chin'in kurucuları Ahrash Akbari-Kalhur ve Nyisha Weber iki yıldır nitro dondurma üzerinde farklı tatlarla denemeler yapıyorlardı. Futuristik dondurma dükkanları ise Temmuz'un başında açıldı.



Müşteriler, tıpkı bilimsel bir deneye benzeyen dondurmanın nitrojenle dondurulması işlemini seyredebiliyorlar. Çalışanlar ise beyaz önlükleri ve gözlükleriyle sahneyi tamamlıyor.

Ahrash Akbari-Kalhur

Nitro dondurma, Chin Chin'in sadece deneysel mutfağında sadece bir başlangıç. İlerde karanlıkta parıldayan tatlılar servis etmeyi planlıyorlar.


Dondurma butiği, mimar Shai Akram ve Andre Haythrownthwaite tarafından tasarlandı. Chin Chin'de bir bardak dondurma 4£ civarında.

Nyisha Weber







Hiç yorum yok: