Lanvin'in Bez Bebekler Vadisi

13:24

Lanvin, Afrika'daki HIV virüsüne yakalanmış kadınlara maddi destek sağlamak için sınırlı sayıda özel yapım bez bebekler serisi üretti.

Fransız Modaevi, sınırlı sayıda üretilecek olan ve mini Lanvin kıyafetleri giydirilmiş dört model bez bebeği Kasım ayında satışa sunacak. Bez bebeklerin satışı tesadüfen Lanvin'ın ilk lüks çocuk koleksiyonunun da lansmanıyla aynı vakte denk geliyor. Bez bebekler, çocuklar ve oyuncak bebekler için kıyafetler yapmayı çok seven markanın kurucusu Jeanne Lanvin'ın ruhuna ithafen yapıldı.
1945 - 1946 yıllarında Fransız modacılar, kumaş israfından kaçınmak için tasarımlarını minyatür bebeklerde sergilermişler. Théâtre de la Mode adındaki bu gezici sergi, Jean Cocteau'nun da aralarında olduğu pek çok sanatçı tarafından üretilen yaklaşık 200 bebeği sergilemiş. "Moda Tiyatrosu," İngiltere, ABD ve İskandinavya'ya giderek, hem Fransız modasını tanıtmış hem de asker ailelerine para toplamış. Lanvin, minyatür bebekler fikrine birkaç defa daha kullandı; örneğin, 2008 Yaz - İlkbahar koleksiyonunda sınırlı sayıda üretilen seramik bebekler yapmıştı.

Bez bebeklerin satışından elde edilen gelir, HIV virüsü taşıyan Afrikalı kadınlara yardım eden Dessine l'espoir adlı kuruma bağışlanacak. Projenin amacı, bu kadınlara bir gelir sağlamak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek.



http://www.dessinelespoir.org/
telegraph.co.uk

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe