SALT Beyoğlu’nda Çocuklara Yönelik Bahçe Atölyeleri

00:49


SALT Beyoğlu’nun Bahçe’sinde düzenlenen çocuklara yönelik programlar, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek “Tohum Hasadı” atölyesiyle devam ediyor.
Çocuklar, Pelin Demireli’nin işbirliğiyle yapılacak atölyede, gelecek sezonda ekilmek üzere tohum toplamayı, kurutmayı ve korumayı öğrenecek. 12 yaş ve altı çocukların katılabileceği ücretsiz atölye, 2 saat sürecek.

Atölyeyle bağlantılı olarak; SALT Beyoğlu’nun Bahçe’sini tasarlayan sanatçı ve mimar Fritz Haeg’in Londra ve Los Angeles’ta yürüttüğü “Edible Estates (Yenilebilir Mülkler)” isimli bahçe projelerini tanıtan filmler, 13:00-14:00 saatleri arasında Açık Sinema’da gösterilecek.


SALT Beyoğlu’nun 4. katı, binanın yenilenmesi sırasında, açık terastan çevresi camla örtülü bir bahçeye dönüştürüldü. Mimar/sanatçı Fritz Haeg, SALT’ın Bahçe’sinin hakkını verebilmek için, uzun soluklu bir eğitim ve kültür programının başlangıcını oluşturacak “yenilebilir bitkiler” projesini gerçekleştirmekle görevlendirildi. Haeg, 2005’ten bu yana yerel halk ve organizasyonlarla işbirliği içinde, alışılmadık kentsel alanlarda, “yenilebilir mülk” olarak adlandırdığı, sebze, meyve ve bitki yetiştirilen bahçeler yapıyor.

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe