Pera Müzesi’nde Osman Hamdi Bey zamanı

16:32

Kaplumbağa Terbiyecisi
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, yılın son çeyreğinde Osman Hamdi Bey’i selamlıyor.

Yeni Oryantalist Resim sergisini Eylül ikinci yarısında sanatseverlerle buluşturacak Pera Müzesi, bir taraftan da, 15 Ekim 2011'de açacağı “Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat” sergisine hazırlanıyor.

Dünyanın en köklü ve prestijli sanat dergilerinden biri olan ARTnews’ın, 2011 yılında dünyanın en önemli 200 koleksiyoneri arasında gösterdiği Suna ve İnan Kıraç’ın, 2003 yılında kızları İpek Kıraç'la kurdukları Suna ve İnan Kıraç Vakfı'na bağışladıkları Kaplumbağa Terbiyecisi’nin de bulunduğu Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan derlenen yeni oryantalist resim sergisinde, Carl Frederik von Breda, Jean-Baptiste Vanmour, Luigi Mayer, Clara Berthold Mayer gibi önemli ressamların ilk kez sergilenecek eserleri de yer alacak. Elçiler ve ressamlar konulu yeni oryantalist resim sergisinin gerçekleştirileceği Pera Müzesi Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi’nin bir bölümü ise Osman Hamdi Bey’e ve sanatçının Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonundaki eserlerine ayrılacak.

Pera Müzesi’nin Osman Hamdi Bey’i selâmlayan bir diğer etkinliği, 15 Ekim’de açılacak Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat” sergisi.
Osman Hamdi Bey’i, ressamlığının yanısıra müzeci ve arkeolog kimlikleriyle ele alan sergi, Amerikalı arkeologların Osmanlı topraklarındaki ilk kazılarına – Assos ve Nippur – ve iki ülkenin 19. yüzyıldaki diplomatik ilişkilerine ışık tutuyor.

Sergide, Osman Hamdi Bey’in az bilinen resimlerinin dışında, Almanya’dan ve Pennsylvania Üniversitesi Müzesi’nden gelen, ülkemiz sanatseverleriyle ilk kez buluşacak resimleri de yer alacak.

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe